Tapani Rossi on yksi niistä sotalapsista, jotka jäivät Ruotsiin. Eläkkeellä ollessaan hän kiinnostui lastensiirroista. Kiinnostus on ilmentynyt osittain lastensiirtoihin liittyvien asioiden tutkimisena, josta oli tuloksena kirja suomalaisista lapsista ruotsalaisissa sairaaloissa ja lastenkodeissa. Hän on myös perustanut TERVE!-lehden jonka toimittajana hän oli 2001-2008 (kts E-kirjasto). 
Hän on esittänyt hankkimiaan tietoja suurelle yleisölle muun muassa blogiartikkeleissaan, luennoimalla ja valokuvanäyttelyissä. Hän on saanut tunnustuksena työstään Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan mitalin. Tapanin blogista on valittu tähän näyttelyyn lehtileikkeitä, jotka kuvaavat lastensiirtojen tapahtumasarjaa: olosuhteita Suomessa, elämää uudessa kotimaassa ja paluuta Suomeen.
lehtileike
arkistot
Sirkka-Liisa Westergård oli viisivuotias, kun hänet lähetettiin sodan tuhoamasta Kotkasta Ruotsiin. Oltuaan kaksi vuotta kasvatusvanhempiensa hoidossa Pålsbodassa hänet lähetettiin takaisin kotiin Suomeen. Olosuhteet kotona olivat kuitenkin vaikeat. Äiti oli kuollut tuberkuloosiin, kun Sirkka-Liisa oli kolmevuotias eikä isän uuden vaimonkaan terveys ollut hyvä. Vuonna 1944 hänet lähetettiin takaisin Ruotsiin. Kun sota loppui, Sirkka-Liisa palasi kotiin, mutta olot kotona olivat edelleen vaikeat ja isä oli lähtenyt merille. Sirkka-Liisa on koonnut kokemuksensa kirjaan 
Tacka nu vackert (e-kirjastossa). Kirjassa hän kuvaa lapsuuttaan sanoen: 
”Koko nuori elämäni oli kaaosta. Minua heiteltiin köyhyyden ja hyvinvoinnin 
välillä ja muuttojen seurauksena tulivat vielä kieliongelmatkin”. Hän muutti 
asumaan Ahvenanmaalle Ruotsin ja Suomen välimaalle. Tässä on 
valikoima Sirkka-Liisa Westergårdin laajasta leikearkistosta. Arkistoon
Arkistoon